Τρίτη, 28 Ιουνίου 2016

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία το 1ο καμπ μπάσκετ του Ολυμπιακού Β. (photos)

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία το πρώτο καμπ μπάσκετ του Ολυμπιακού Βόλου. Δεκάδες παιδιά από την πόλη του Βόλου και του Αλμυρού πέρασαν πέντε πανέμορφα πρωινά (21-25 Ιουνίου) στο κλειστό γυμναστήριο, «Βάκης Παρασκευόπουλος» και έμαθαν τα μυστικά του μπάσκετ από τους προπονητές Α' Κατηγορίας, κ. Ιωάννα Ράμμου, κ. Ελένη Παπαθανασίου και κ. Κώστα Μούτο. Ακολουθεί αναλυτικό ρεπορτάζ με φωτογραφίες:
1η ημέρα
Την πρώτη ημέρα έγιναν οι εγγραφές των παιδιών και έγινε διανομή T-Shirt. Επίσης οι νεαροί καλαθοσφαιριστές χωρίστηκαν σε γκρουπ ανάλογα με την ηλικία τους.
Στη συνέχεια τα παιδιά διδάχτηκαν τα είδη της ντρίπλας και της πάσας και κατόπιν έγινε διάλλειμα με σάντουιτς και χυμό. Μετά διεξήχθησαν διαγωνιστικά παιχνίδια και πολλή ώρα διπλό.


Η ημέρα έκλεισε με την ομιλία του ορθοπεδικού, κ. Βαβέτση Γιώργου, τις διατάσεις και τη διανομή-γαλατάκια. Ο κ. Βαβέτσης γεννήθηκε στην Άρτα το 1977, είναι ιδιώτης γιατρός, συνεργάτης του Κέντρου Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης «Κένταυρος», στην κλινική «ΕΛΠΙΣ» και «ΑΝΑΣΣΑ».


2η ημέρα
Οι λιλιπούτειοι μπασκετμπολίστες διδάχτηκαν για τη μηχανική του σουτ, έπαιξαν πολλά διαγωνιστικά παιχνίδια και όπως σχεδόν κάθε μέρα έγινε διπλό μεταξύ αγοριών και κοριτσιών.


Ο διαιτολόγος-διατροφολός κ. Λάμπης Κωνσταντίνος ανέλυσε τη διατροφική πυραμίδα και τους υπέδειξε τον τρόπο διατροφής που θα πρέπει ν' ακολουθήσουν στη συνέχεια της αθλητικής τους σταδιοδρομία και της ίδιας τους της ζωής. 
3η ημέρα
Το πρόγραμμα ήταν αφιερωμένο στην άμυνα. Έγινε ανάλυση της αμυντικής ισορροπίας, ισορροπίας σώματος, ενώ τα παιδιά εξασκήθηκαν σε αμυντικές συνεργασίες ένας εναντίον ενός, δύο εναντίον δύο και τρεις εναντίον τριών. Έγιναν πολλά διαγωνιστικά παιχνίδια, ενώ οι αθλητές και οι αθλήτριες απόλαυσαν το άθλημα που αγαπούν παίζοντας διπλό.Επίσημος προσκεκλημένος της ημέρας εκείνης στο καμπ ήταν ο διεθνής διαιτητής Α1 μπάσκετ κ. Χάρης Καρακατσούνης. Ο κ. Καρακατσούνης για μια περίπου ώρα  είπε στα παιδιά, για τη σημασία του μπάσκετ και την εμπειρία του από τη διαιτησία στα μεγάλα ευρωπαϊκά σαλόνια, ενώ δέχτηκε εξαιρετικές ερωτήσεις από τους αθλητές του συλλόγου.4η ημέρα
Ο κ. Κωνσταντίνος Καμμένος, καθηγητής Φυσικής Αγωγής, την πρώτη ώρα της προτελευταίας ημέρας δούλεψε με τα παιδιά κυκλική προπόνηση, με διάφορες ασκήσεις, κοιλιακούς, με ιμάντες, με μπάλες και με έμφαση στη φυσική κατάσταση και στην ισορροπία σώματος. Το πρόγραμμα των ασκήσεων, παρότι δυνατό και επίπονο, το ακολούθησαν πιστά όλα τα παιδιά, αγόρια και κορίτσια.

                                 \
Μετά, το πρόγραμμα ήταν αφιερωμένο στην επίθεση. Τα παιδιά δούλεψαν επιθετικές συνεργασίες, καταστάσεις ένας εναντίον ενός, δύο εναντίον ενός, τρεις εναντίον ενός, τρεις εναντίον δύο, τρεις εναντίον τριών-κλιμάκωση. Πραγματοποιήθηκαν διάφορα διαγωνιστικά παιχνίδια, σε λέι-απ και σουτ, ενώ έγινε διπλό με έμφαση στην επίθεση.

'
Την τελευταία ώρα της 4ης ημέρα του καμπ μίλησε στα παιδιά ο βετεράνος άσος του μπάσκετ, Βολιώτης προπονητής στην ανδρική ομάδα της Ανάληψης και πρόεδρος του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ του Δήμου Βόλου κ. Γιώργος Βλιώρας. Τόνισε στα παιδιά το πόσο σημαντικό είναι για έναν αθλητή η προπόνηση, μέσα από την οποία μπορεί να βελτιωθεί και να έχει καλύτερες επιδόσεις. Προέτρεψε τα παιδιά να ασχοληθούν με τον αθλητισμό, χωρίς, πάντως, να παραμελούν τα μαθήματά τους, ενώ αναφέρθηκε και στο πόσο σημαντική είναι η καλή διατροφή για έναν αθλητή. Μίλησε για τις προσωπικές του εμπειρίες, τόσο ως παίκτης, αλλά και ως προπονητής, ενώ απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις που έκαναν τα παιδιά.5η ημέρα
Πραγματοποιήθηκαν διάφορα διαγωνιστικά παιχνίδια, σε λέι-απ, ελεύθερες βολές και τρίποντα, ενώ έγιναν εσωτερικά διπλά, με τα παιδιά να χωρίζονται σε ομάδες και να χαίρονται το παιχνίδι. Ακολούθησαν οι απονομές και η τελετή λήξη του καμπ σε πανηγυρικό κλίμα, ενώ στα παιδιά μίλησε ο πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής του τμήματος μπάσκετ, κ. Αλέξανδρος Μεταφτσής. Παρόντες ήταν και τα μέλη της διοικούσας επιτροπής κ.κ. Απόστολος Έξαρχος, Γιώργος Κουσιαρής, καθώς και ο κ. Απόστολος Κρεμαστάς, πρόεδρος του Α.Ο. Μεταμόρφωση, ο οποίος από φέτος θα ενισχύει με την παρουσία του τη διοικούσα επιτροπή του τμήματος μπάσκετ του Ολυμπιακού Βόλου, στο πλαίσιο της συνεργασίας των δύο συλλόγων. Επίσης, στα παιδιά μίλησε και ο προπονητής της γυναικείας ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού και αντιπρόεδρος του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ, κ. Μιχάλης Καπουρνιώτης.
Οι νικητές στα διαγωνιστικά παιχνίδια ήταν οι ακόλουθοι: 
Μικρή κατηγορία: 
Λέι-απ και βολές: Παναγιώτης Τζούμας. Αγόρια μεγάλη κατηγορία: 
Τρίποντα: Αλέξανδρος Αποστολάκης.

λέι-απ: Ανδρέας Ιωνάς.
βολές: Γιώργος Τσούτσας. 
Κορίτσια: 
Τρίποντα Κατερίνα Νούλα.


λέι-απ: Πετρίνα Κανελλοπούλου. βολές: Ιωάννα Αρτεμισίου.


 Ομάδες τουρνουά: 1. Clippers, 2. Lakers, 3. Bulls, 4. Warriors 5. Cavaliers, 6. Miami Heat. 
Βραβεύτηκε, επίσης και η 10χρονη, Κλεοπάτρα Κοντού, η οποία συμμετείχε σε όλες τις προπονήσεις της χρονιάς, χωρίς καμία απουσία. 

O Ολυμπιακός Βόλου βράβευσε τους αριστούχους μαθητές και μαθήτριες που συμμετείχαν στο καμπ, προτρέποντας με την κίνηση αυτή όλα τα παιδιά να δίνουν προτεραιότητα στις μαθητικές τους υποχρεώσεις και στην εξέλιξή τους στο χώρο της γνώσης. Οι βραβευθέντες ήταν οι εξής: 
Χαβδούλας Κωνσταντίνος (Μέσος Όρος: 20).
Αποστολάκης Νικόλας (Μέσος Όρος: 20). 
Λιόλιου Δέσποινα (Μέσος Όρος 19 και 14/15).
Νάνου Κυριακή (Μέσος Όρος: 19 και 13/15).
Αποστολάκης Αλέξανδρος (Μέσος Όρος: 19 και 10/15).
Γρηγορίου Απόστολος (Μέσος Όρος: 19 και 8/15).
Σοφία Σπανού (Μέσος Όρος: 19 και 7/15).
Ειρήνη Γκανάτσιου (Μέσος Όρος: 19 και 5/15). 
Υποστηρικτές του καμπ ήταν η επιχειρηματίας κα Ελευθερία Καρακάνα (Μηχανήματα Καρακάνα), το ΕΒΟΛ και ο πρόεδρός τους κ. Νικήτας Πρίντζος και τα νερά Θεώνη. Όλοι έδωσαν ραντεβού για την πρώτη Δευτέρα του Σεπτεμβρίου, όπου με... γεμάτες μπαταρίες θα προσπαθήσουν να γίνουν καλύτεροι αθλητές και να πάνε καλά στα πρωταθλήματά τους. Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Like και στη σελίδα στο Facebook: Argo-sports.blogspot.gr
Follow στο Instagram: argosports.blogspot.gr