Τρίτη, 30 Ιουνίου 2015

Μώραλης-Μαρινάκης: «Λέμε ναι στην Ευρώπη»

Ανακοίνωση για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην Ελλάδα τις τελευταίες ημέρες εξέδωσε η Δημοτική Ομάδα του Συνδυασμού «Πειραιάς Νικητής». Σε αυτήν τονίζει την ασάφεια με την οποία τίθεται το ερώτημα του δημοψηφίσματος και την...
...ελλιπή ενημέρωση του ελληνικού λαού πάνω σε ένα τόσο σπουδαίο ζήτημα. 

Σημειώνει ότι η παραμονή της Ελλάδας στην Ευρώπη αποτελεί αδιαπραγμάτευτο κεκτημένο και μονόδρομο για την πρόοδο και την ευημερία. 

Συνιστά δε ψυχραιμία και σύνεση, καθώς «όλοι έχουμε ατομική και συλλογική ευθύνη και υποχρέωση να συμβάλλουμε στη διατήρηση της ενότητας και της αλληλεγγύης του ελληνικού λαού». 

Η ανακοίνωση του «Πειραιά Νικητή»: 

«Η αρνητική έκβαση των διαπραγματεύσεων μεταξύ της Ελληνικής Κυβέρνησης και των Θεσμών, η μετέπειτα προκήρυξη του δημοψηφίσματος και οι συνέπειες των πολιτικών εξελίξεων στον τραπεζικό τομέα έχουν δημιουργήσει μια πρωτόγνωρη, μεταπολιτευτικά, οικονομική και κοινωνική αναστάτωση με απρόβλεπτες συνέπειες.

Δυστυχώς η ασάφεια με την οποία τίθεται το ερώτημα του δημοψηφίσματος και η ελλιπής ενημέρωση του ελληνικού λαού δεν συμβαδίζει με τη σημασία και την σπουδαιότητα αυτής της ύψιστης δημοκρατικής διαδικασίας. 

Ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός της χώρας και η συμμετοχή της Ελλάδας στον στενό πυρήνα της ΕΕ και την Ευρωζώνη είναι αδιαπραγμάτευτο κεκτημένο.

Είναι μονόδρομος για το μέλλον των παιδιών μας, για την πρόοδο, για την ευημερία και την αξιοπρέπεια των Ελληνίδων και των Ελλήνων.

Για την πόλη μας διακυβεύονται τα πάντα: Οι ευρωπαϊκοί πόροι, τα χρήματα του ΕΣΠΑ και των άλλων προγραμμάτων τα οποία είναι απαραίτητα για την υλοποίηση των προγραμματικών σχεδίων και έργων αναγκαίων για να υπάρξει ανάπτυξη, κοινωνική συνοχή και να αντιμετωπιστούν τα χρόνια προβλήματα του Πειραιά.

Η κρισιμότητα των στιγμών επιτάσσει ψυχραιμία, νηφαλιότητα, σύνεση. Είναι η ώρα που όλοι μας, ανεξαρτήτως θεσμικής ιδιότητας και κομματικής ή πολιτικής προέλευσης, έχουμε ατομική και συλλογική ευθύνη και υποχρέωση να συμβάλλουμε στη διατήρηση της ενότητας και της αλληλεγγύης του ελληνικού λαού
». 

Πηγή: Protothema.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Like και στη σελίδα στο Facebook: Argo-sports.blogspot.gr
Follow στο Instagram: argosports.blogspot.gr