Κυριακή, 28 Δεκεμβρίου 2014

Σε εξέλιξη η εγκατάλειψη του πλοίου «Νorman Αtlantic»


Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση εγκατάλειψης του επιβατηγού-οχηματαγωγού πλοίου «Νorman Αtlantic» στο οποίο εκδηλώθηκε φωτιά, ενώ έπλεε στη θαλάσσια περιοχή 32 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά των Οθωνών με προορισμό την Αγκόνα.
Το Νorman Αtlantic, με σημαία Ιταλίας, είχε αναχωρήσει στις 5:30 το απόγευμα του Σαββάτου από την Πάτρα με προορισμό την Αγκόνα, μέσω Ηγουμενίτσας. Στο πλοίο επιβαίνουν σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση συνολικά 478 άτομα (και όχι 466 όπως είχε ανακοινωθεί αρχικά), καθώς και 222 οχήματα.
Σύμφωνα με το γραφείο Τύπου του υπουργείου Ναυτιλίας, περίπου 150 επιβάτες έχουν επιβιβαστεί σε σωστική λέμβο, ενώ 30 εξ αυτών έχουν ήδη παραληφθεί από παραπλέον μικρό φορτηγό πλοίο. Οι υπόλοιποι επιβάτες είναι στα καταστρώματα του πλοίου. Δίπλα στο πλοίο κατάπλευσε το επιβατηγό-οχηματαγωγό Cruise Europa των Μινωικών Γραμμών , το οποίο έχει ρίξει στη θάλασσα σωστικές λέμβους, ωστόσο λόγω των πολλών μποφόρ (υπολογίζονται 7-8) δεν έχει γίνει ακόμη δυνατή η προσέγγιση στο Norman Atlantic.
Νωρίτερα στο σημείο του συμβάντος κατέφθασαν ελικόπτερα όπως επίσης δύο πλωτά του Λιμενικού Σώματος από την Ηγουμενίτσα και δύο από την Κέρκυρα, ενώ από το Ενιαίο Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης του υπουργείου Ναυτιλίας δόθηκε εντολή να σπεύσουν άμεσα παραπλέοντα πλοία.
Σημειώνεται ότι το πλοίο ήταν ναυλωμένο στην ΑΝΕΚ από ιταλικό όμιλο, ενώ η διαχείριση του γίνεται από την κοινοπραξία ΑΝΕΚ-Superfast.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Like και στη σελίδα στο Facebook: Argo-sports.blogspot.gr
Follow στο Instagram: argosports.blogspot.gr