Παρασκευή, 31 Οκτωβρίου 2014

Πάτσης: ''Σούπερ Λιγκ με συνθήκες Γ' Εθνικής''


Συνέντευξη στο Ράδιο Ένα και στην εκπομπή των Γιώργου Καρεκλίδη και Γιάννη Αναστασίου έδωσε ο Πρόεδρος και μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Νίκη Βόλου, εξηγώντας τους λόγους της χθεσινής ματαίωσης του ματς Κυπέλλου Νίκη – Ζάκυνθος, γεγονός που δημιούργησε πολλές αντιδράσεις στον κόσμο της βολιώτικης ομάδας. Ο Ανδρέας Πάτσης δήλωσε πως έχει ηθική υποχρέωση να παραμείνει στο τιμόνι της ομάδας μέχρι τέλους, με τους δικούς του όρους ώστε το έργο του να είναι διαχρονικό.
Τα κυριότερα αποσπάσματα από τη συνέντευξη του Ανδρέα Πάτση:

Για το παιχνίδι που ματαιώθηκε
«Για να μην εστιάσουμε μόνο στα έξοδα των διαιτητών θα πρέπει να αναφέρουμε πως υπάρχουν πολύ περισσότερα έξοδα για τη λειτουργία του γηπέδου. Δεν έχει ξαναγίνει αυτό που συνέβη χθες. Ήταν πρωτοφανές για την ιστορία της ομάδας να μην γίνει ο αγώνας γιατί τα έσοδα δεν κάλυπταν τα έξοδα των διαιτητών. Ο διαιτητής ήταν ανένδοτος όταν του πήγαμε με καθυστέρηση τριών τεσσάρων λεπτών από το χρονικό περιθώριο που μας είχε δώσει. Είχε κλείσει το φύλλο αγώνος. Θα μπορούσε να χειριστεί το θέμα διαφορετικά καθώς η Ζάκυνθος δεν είχε κανένα πρόβλημα να αγωνιστεί.
Το πρόβλημα δεν αφορά εμένα . Αν η ομάδα δεν αγωνίζονταν γιατί δεν πλήρωνα κάποια προσφυγή θα ήταν δική μου ευθύνη. Αυτόν τον παραλογισμό να μην τον χρεώνουν στον Πάτση. Ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του. Εγώ θα συνεχίσω στην ομάδα γιατί είναι ηθική μου υποχρέωση. Η ομάδα θα πάει μέχρι τέλους, μέχρι 15 Μαΐου.
Γιατί θα έπρεπε να ξέρω πως θα έπαιζε με 75 φιλάθλους και θα έπρεπε να κουβαλάω χρήματα για τους διαιτητές, όταν τρία χρόνια που είμαι στην ομάδα, δεν έχει χρειαστεί ποτέ να γίνει κάτι τέτοιο; Υπήρχε βέβαια και μία δυστροπία του διαιτητή που δεν θα την κρίνω, γιατί είπε ότι εξάντλησε το γράμμα του νόμου».
Για τη μικρή προσέλευση και τις τιμές των εισιτηρίων
«Η αλήθεια δεν αρέσει. Αν το θέμα είναι και επί θητείας Πάτση να φορτώσει η ομάδα άλλα πέντε εκ. χρέη, εγώ μπορώ να σου κάνω παπάδες και να γίνω και λαϊκός ήρωας. Να φύγω από κει και τα χρέη να γίνουν 14 εκ., είναι πάρα πολύ εύκολο. Να πάω να πάρω και μία μεταγραφή 500.000€ και να μην την πληρώσω ποτέ, να αφήσω απλήρωτα τα πάντα και να αρχίσω να κάνω λαϊκισμό. Αυτά να τα κάνουν μετά την Πάτση εποχή.
Ο Πάτσης μ@λ@κίες δεν κάνει. Ξεφτίλας δεν γίνεται. Έχω ένα κύρος πανελλαδικό στη δουλειά μου, το οποίο έχω κατακτήσει επί 23 ολόκληρα χρόνια και τον καραγκιοζάκο για το χατίρι κανενός δεν θα τον κάνω.
Κάποια στιγμή είπα στους οργανωμένους: Κύριοι αυτή είναι η πραγματικότητα. Βάζουμε όλοι πλάτη να κάνουμε το καλύτερο δυνατό φέτος; Ναι ή όχι; Θέλετε να πάμε Γ' Εθνική που κάναμε την πλάκα μας και να κάνουμε μία εκκαθάριση; Σούπερ Λιγκ με συνθήκες Γ' Εθνικής δεν γίνεται.
Δεν είμαι παράγοντας του ποδοσφαίρου. Δεν ζω από το ποδόσφαιρο. Το αγάπησα, αγαπάω αυτό που κάνω όμως θα το κάνω με όρους ώστε να υπάρχει μία διαχρονικότητα. Εμένα με ενδιαφέρει το έργο μου να μιλάει γιατί είναι αυτό που μένει παρακαταθήκη, διότι όσα και να μου προσάψουν, ότι και να μου πουν, είμαι αυτός που σε 2,5 χρόνια μία ομάδα που βάδιζε ολοταχώς προς το ερασιτεχνικό την πήγα στη Σούπερ Λιγκ. Δεν θα κάνω την ομάδα τσίρκο για να μου λένε μπράβο.
Το «Α' Εθνική θέλω να ανεβώ και ας τρελαθώ» ήταν παραμύθια της Χαλιμάς. Αν κερδίζαμε χθες 3-0 ποιοι θα χειροκροτούσαν τους παίκτες; Παίζαμε εκτός έδρας; Με την αποχή, κάνεις κακό στον Πάτση; Σε καμία περίπτωση».
Περί συγχωνεύσεων και αποχώρησης κι αν έχει ψυχικά αποθέματα να συνεχίσει:
«Τι ψυχικά αποθέματα; Πέρασα δια πυρός και σιδήρου. Αν έχω ψυχικά αποθέματα φάνηκε σε όλη τη διαδρομή. Έχω τόση τρέλα, όση δεν φαντάζεται κανείς άνθρωπος. Υπάρχουν Νικιώτες που έχουν συναντήσεις μυστικές με ανθρώπους του Ολυμπιακού Βόλου. Υπάρχει και μία ανοχή και ένα όριο. Το να πάρεις μία ομάδα να την πας στη Super League και να έρχονται αυτή τη στιγμή και να λένε ότι την πας για συγχώνευση δεν ανέχομαι μετά από αυτή τη διαδρομή να δέχομαι μομφές επί του ήθους και του κύρους μου. Έχω ένα όριο αντοχής όσον αφορά την προσωπική μου αξιοπρέπεια και δεν με ενδιαφέρει να έρθω σε σύγκρουση με όλο τον κόσμο. Δεν θα κάνω πίσω. Δεν με απασχολεί τίποτα».
Για τους ...Νικιώτες που βάζουν τρικλοποδιές
«Κάποια στιγμή και μου είπαν ότι υπάρχουν κάποιοι επενδυτές που θέλουν να μπουν στη Νίκη Βόλου. Τους είπαμε ότι αν θέλουν μπορούν. Με πήρε κάποιος άλλος να μου πει ότι πρέπει να δώσω μετοχές με ένα ποσό των 30, 40 χιλιάδων ευρώ. Επειδή τίποτα δεν είναι τυχαίο να ξέρετε ότι όλα τα πράγματα είναι μια στρατηγική. Αυτοί οι άνθρωποι έχουν θέματα πολιτικά, έχουν θέματα οικονομικά, έχουν θέματα να φαίνονται. Κάποιοι θέλουν να φύγω, αλλά εγώ το χατίρι αυτό δεν θα τους το κάνω. Αυτοί που θέλουν τη συγχώνευση σπιλώνουν εμένα. Τους ενοχλεί ότι δεν υποτάσσομαι και δεν δημιουργώ υπόγειες διαδρομές. Όλη αυτή η εξυγίανση στην ομάδα και αυτό δεν αρέσει.
Δεν είναι τυχαίο που ανέβηκε η ομάδα και την επόμενη μέρα ξεκινά η μουρμούρα και η αμφισβήτηση. Επειδή κανείς δεν είναι κουτός, προφανώς υπάρχει μια στρατηγική η οποία εκπορεύεται από συγκεκριμένους ανθρώπους. Είναι λίγοι αυτοί, αλλά αυτό το πράγμα αναπαράγεται και ο κόσμος αποξενώνεται».
Για την κατάπτωση της εγγυητικής:
«Η εγγυητική κατέπεσε για 3.500€. Θα την καλύψουμε και θα κλείσει εκεί το θέμα. Ήρθαν χρέη από ένα ξενοδοχείο από το 2007. Ήρθαν χρέη για έναν ποδοσφαιριστή Γιαλίδη. Στόχος είναι η εξυγίανση της ΠΑΕ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Like και στη σελίδα στο Facebook: Argo-sports.blogspot.gr
Follow στο Instagram: argosports.blogspot.gr