Τρίτη, 24 Ιουνίου 2014

26 Ιουνίου αρχίζει το 2ο φεστιβάλ ορεινού και θαλάσσιου αθλητισμού στην Τσαγκαράδα


Το 2ο φεστιβάλ ορεινού και θαλάσσιου αθλητισμού Τσαγκαράδας, το οποίο διοργανώνει ο τοπικός Τουριστικός και Αναπτυξιακός Σύλλογος, θα πραγματοποιηθεί από 26 έως 29 Ιουνίου. Κατά τη διάρκειά του θα διεξαχθούν 11 αθλήματα περιπέτειας και συγκεκριμένα αναρρίχηση, κατάβαση φαραγγιών, ποδηλασία βουνού, πεζοπορία, θαλάσσιο κανό, κλασσική σκοποβολή,...

....τοξοβολία, ιππασία, εναέρια διαδρομή (flying fox), διάσχιση ακτογραμμής (coasteering) και δύο αγώνες ορεινού τρεξίματος 3 και 10 χιλιόμετρα αντίστοιχα.
Όλα είναι σχεδιασμένα και εκτελεσμένα από εξειδικευμένους εκπαιδευτές και οδηγούς υψηλού επιπέδου όπως οι Αναστάσιος Αποκρεμιώτης (κατάβαση φαραγγιού), Αλέξανδρος Πετρούτσος (ποδήλατο βουνού), Θάνος Νικάκης (θαλάσσιο κανό), Στέλιος Κοσμόπουλος (coasteering, αναρρίχηση) αλλά και φορείς όπως η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης (αναρρίχιση), ο Σύλλογος δρομέων Υγείας Βόλου (ορεινό τρέξιμο) και ο Σκοπευτικός Σύλλογος Βόλου με τέσσερις πρωταθλητές της κλασσικής σκοποβολής και της τοξοβολίας, τους Κωνσταντίνα Μπαντώλα, Δέσποινα Δοδοντζίδου, Κατερίνα Κατούνη και Χρήστο Τσίγκα.
Η κατά γενική ομολογία πετυχημένη περσινή διοργάνωση, έβαλε τις καλύτερες βάσεις για ένα θεσμό με επίκεντρο τις υπαίθριες δραστηριότητες, ο οποίος αρχίζει να εξελίσσεται και να αναβαθμίζεται.
Η φετινή διοργάνωση θα περιέχει δύο σημαντικές προσθήκες. Η πρώτη αφορά την αναρρίχηση, στην οποία θα διατίθενται πλακέτες σε όσους έμπειρους αναρριχητές θελήσουν κατά την διάρκεια του Φεστιβάλ να ανοίξουν νέες διαδρομές και η δεύτερη αφορά ένα καινούργιο για την χώρα μας αγώνισμα, το coasteering, το οποίο έχει σαν περιεχόμενο την διάσχιση μικτού πεδίου της ακτογραμμής, συνδυάζοντας πεζοπορία, τρέξιμο, κολύμβηση και αναρρίχηση.
Και βέβαια όπως και στην περσινή διοργάνωση, οι 50 και πλέον επιχειρήσεις-μέλη του Συλλόγου παρέχουν ειδικές τιμές (προσφορά αποκλειστικά για τις ημέρες της διοργάνωσης), τις οποίες μπορείτε να αναζητήσετε μαζί με το αναλυτικό πρόγραμμα στην ιστοσελίδα www.tsagarada-pelion.com και στο facebook σελίδα «Φεστιβάλ Τσαγκαράδας»
Επικοινωνία: email: tsagarada.events@gmail.com, τηλ.: 6975322472.
Το πρόγραμμα
Πέμπτη 26/6 ώρα 20.30: Έναρξη φεστιβάλ, γνωριμία με τους εκπαιδευτές, live street party
Παρασκευή 27/6 και Σάββατο 28/6: Πλήρης ανάπτυξη και διεξαγωγή των προγραμμάτων
10 δραστηριοτήτων: αναρρίχηση, κατάβαση φαραγγιού, ποδηλασία βουνού, πεζοπορία, θαλάσσιο κανό, διάσχιση ακτογραμμής (coasteering), κλασσική σκοποβολή, τοξοβολία, ιππασία, ςναέρια διαδρομή (flying fox).
Παράλληλες εκδηλώσεις: Σεμινάρια: Α' βοηθειών. Προβολές ταινιών: «Life Cycles», «May The Gods Ski With You».
Κυριακή 9/5 ώρα 09.00: Αγώνας τρεξίματος ανωμάλου δρόμου 3 χλμ για παιδιά έως 15 ετών.
Κυριακή 9/5 ώρα 10.00: Αγώνας τρεξίματος ανωμάλου δρόμου 10 χλμ. Θα ακολουθήσει το αποχαιρετιστήριο πάρτι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Like και στη σελίδα στο Facebook: Argo-sports.blogspot.gr
Follow στο Instagram: argosports.blogspot.gr