Τρίτη, 31 Δεκεμβρίου 2013

Καλά τα νέα για τον Σουμάχερ


Καλά είναι τα νέα που μας έρχονται από τη Γαλλία για τον Μίχαελ Σουμάχερ καθώς η κατάσταση της υγείας του παρουσίασε σημάδια βελτίωσης.
Όπως είναι ήδη γνωστό ο Γερμανός πρώην πιλότος της Formula 1 νοσηλεύεται στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Γκρενόμπλ μετά από ατύχημα που είχε κάνοντας σκι στις γαλλικές Άλπεις.
Σύμφωνα με νέες δηλώσεις εκπροσώπου του νοσοκομείου αλλά και του χειρούργου Ζα-Φρανσουά Παγέν η κατάσταση του Σουμάχερ...
...παρουσίασε βελτίωση ωστόσο ακόμα έχει πολύ δρόμο να διανύσει.
«Το βράδυ έγινε νέο εγκεφαλογράφημα που έδειξε βελτίωση και ακολούθησε μία νέα επέμβαση για να μειωθεί η πίεση στον εγκέφαλο του ασθενούς», δήλωσε η εκπρόσωπος του νοσοκομείου.
Ο χειρουργός Ζαν-Φρανσουά Παγέν τόνισε: «Παρατηρήσαμε βελτίωση όσον αφορά στη μείωση της πίεσης στον εγκέφαλο. Το εγκεφαλογράφημα έδειξε κάποια σημάδια σταθεροποίησης της κατάστασης της υγείας του το απόγευμα και όχι επιδείνωσής της. Για το λόγο αυτό αποφασίσαμε το βράδυ να κάνουμε μία επέμβαση, που έκανε εφικτό να μειώσουμε την πίεση στον εγκέφαλό του αφαιρώντας ένα αιμάτωμα στο αριστερό μέρος του εγκεφάλου του. Η διαδικασία, που διήρκεσε περίπου δύο ώρες, έγινε με σωστό και ικανοποιητικό τρόπο, συνεπώς συμπεραίνουμε πως η κατάσταση είναι καλύτερα διαχειρίσιμη σε σχέση με χθες. Πάντως το εγκεφαλογράφημα έδειξε πως υπάρχει επιπλέον ζημιά στον εγκέφαλο του ασθενούς και θα χρειαστεί ιδιαίτερη φροντίδα. Δεν μπορούμε να πούμε πως είναι εκτός κινδύνου, αλλά έχουμε κερδίσει χρόνο σε ό,τι αφορά στη βελτίωση της υγείας του. Οι επόμενες ώρες είναι κρίσιμες για την εξέλιξη της κατάστασής του. Χθες παρουσιάστηκε μία ευκαιρία και μπορέσαμε να κάνουμε αυτή την επέμβαση που βοήθησε την κατάσταση».
Σύμφωνα με νέα ανακοίνωση ο Μίχαελ Σουμάχερ παραμένει στη μονάδα εντατικής θεραπείας και δεν πρόκειται να μεταφερθεί σε άλλο δωμάτιο ή άλλο νοσοκομείο, ενώ η οικογένειά του παραμένει στο πλευρό του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Like και στη σελίδα στο Facebook: Argo-sports.blogspot.gr
Follow στο Instagram: argosports.blogspot.gr