Τετάρτη, 28 Αυγούστου 2013

Γιώργος Μορφέσης στο Goalpost.gr: "Μεγάλη διάκριση η τρίτη θέση στον κόσμο"Αναμφίβολα θεωρείται και όχι άδικα ο πιο επιτυχημένος Έλληνας προπονητής της υδατοσφαίρισης Τα επτά μετάλλια (δύο χρυσά σε παγκόσμιο γυναικών, δύο αργυρά σε παγκόσμια νεανίδων, δύο χάλκινα σε World League, ένα χάλκινο στο πρόσφατο παγκόσμιο πρωτάθλημα Νέων γυναικών στο Βόλο) αποτελούν τα καλύτερα διαπιστευτήρια του Γιώργου Μορφέση που από πολλούς χαρακτηρίζεται ως ο ...γητευτής των μεταλλίων του ελληνικού πόλο.
 Ο Γιώργος Μορφέσης, παρά τις μεγάλες επιτυχίες στις οποίες έχει οδηγήσει τα Εθνικά μας συγκροτήματα, παραμένει...
...σεμνός και χαμηλών τόνων μέχρι ...παρεξηγήσεως. Βέβαια, παραμένει και άνεργος, αφού ακόμη δεν έχει καταφέρει, αν και πτυχιούχος να διοριστεί, αν και με βάση τις τεράστιες επιτυχίες που έχει προσφέρει στον ελληνικό αθλητισμό, το δικαιούται και με το παραπάνω.... Ο Έλληνας τεχνικός θεωρεί πως το χάλκινο μετάλλιο που κατέκτησε η Εθνική Νέων γυναικών στο Βόλο ήταν ένα ...μικρό θαύμα κάτω από τις συνθήκες που επιτεύχθηκε, ενώ αποδίδει αποκλειστικά μέσω του Goalpost.gr τα εύσημα στους Βολιώτες φιλάθλους για την εκπληκτική τους συμπαράσταση στην Εθνική μας ομάδα.
Πλουτίσατε τη συλλογή σας με ένα ακόμη μετάλλιο. Τελικά έχετε το ...κοκκαλάκι της νυχτερίδας;
Κάθε άλλο. Όλα προέρχονται μέσα από τη σκληρή δουλειά και κυρίως μέσα από τη συλλογικότητα. Κανείς δεν μπορεί να πετύχει μόνος του τίποτα.
Για να κατακτήσουμε το χάλκινο μετάλλιο στο Βόλο, δούλεψαν όλοι μεθοδικά. Οι αθλήτριες έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, οι συνεργάτες μου το ίδιο, ενώ όλα τα μέλη της Ομοσπονδίας με επικεφαλής τον πρόεδρο κ. Δημήτρη Διαθεσόπουλο έκαναν όλα όσα έπρεπε για να φτάσουμε σ' αυτό το αποτέλεσμα.
Ποια είναι η άποψή σας για τη διοργάνωση του παγκοσμίου πρωταθλήματος στο Βόλο;
Γι' άλλη μια φορά ο Βόλος αρίστευσε οργανωτικά. Έχω πάρει μέρος σε πολλές παγκόσμιες διοργανώσεις και πιστεύω πως αυτή εδώ του Βόλου ήταν πολύ υψηλών προδιαγραφών. Όλοι δούλεψαν στην εντέλεια. Από τον πρώτο, μέχρι τον τελευταίο εθελοντή. Μου έκανε μάλιστα πολύ θετική εντύπωση το σημαντικό εθελοντικό κίνημα που έχει αναπτυχθεί στο Βόλο. Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές. Στην Περιφέρεια, στο Δήμο Βόλου, στους εργαζόμενους στα κολυμβητήρια και στους ξενώνες, και φυσικά στην ΚΟΕ.
Ποιο είναι το μυστικό της επιτυχημένης χρονιάς; Πώς τελικά τα καταφέρατε, αν και στο ξεκίνημα της είχατε σημαντικές αποχωρήσεις;
Πράγματι, είχαμε αποχωρήσεις πολύ βασικών παικτριών. Άλλες έφυγαν για το εξωτερικό και άλλες σταμάτησαν προκειμένου να δουλέψουν για να βοηθήσουν τις οικογένειές τους.
Οι υπόλοιπες δούλεψαν μεθοδικά και φτάσαμε στο χάλκινο μετάλλιο. Μυστικά δεν υπάρχουν. Απλά υπάρχει εξαιρετική "χημεία" μεταξύ μας και πλούσιο ταλέντο. Οι συνεργάτες μου Στέφανος Λέανδρος, Έφη Βούλγαρη, Κυριάκος Νανούσης, Μπάμπης Τρούλος, Γιώργος Χριστοφοράτος, Βαγγέλης Πάτρας, οι αθλήτριες κι εγώ έχουμε καταφέρει να γίνουμε μια "οικογένεια".
Με "ασπίδα προστασίας" τον Δημήτρη Διαθεσόπουλο και τους ανθρώπους της Ομοσπονδίας, ανεβαίνουμε με σταθερά βήματα το δρόμο της καταξίωσης.
Απαιτούμε την ουσιαστική συμπαράσταση της Πολιτείας. Τη δικαιούμαστε...
Αυτή η Εθνική Νέων γυναικών θα αποτελέσει τη μελλοντική Εθνική ομάδα των γυναικών της Ελλάδας;
Με μερικές προσθήκες πιστεύω πως ναι. Η ομάδα μας αποτελείται από πολλές νεαρές και ταλαντούχες αθλήτριες που εφόσον συνεχίσουν τη σκληρή δουλειά μπορούν να καταξιωθούν. Πιστεύω πως στα σωματεία γίνεται ποιοτική δουλειά και τα αποτελέσματα φαίνονται.
Στο παγκόσμιο του Βόλου ανταγωνιστήκαμε τις υπερδυνάμεις του χώρου. Είχαμε βάλει στόχο την τετράδα. Τελικά κατακτήσαμε το χάλκινο μετάλλιο. Θεωρώ πως πετύχαμε ένα ...μικρό θαύμα.
Ποια η άποψή σας για τους Βολιώτες φιλάθλους;
Στην κυριολεξία συγκλονιστικοί. Γέμιζαν ασφυκτικά καθημερινά το κολυμβητήριο και με κόσμια συμπεριφορά μας ωθούσαν προς τις επιτυχίες. Εκ μέρους όλων τους ευχαριστούμε.
Ο Βόλος έχει καταφέρει να αποκτήσει ένα εξαιρετικό αθλητικό κοινό.
Ελπίζω πως θα μας δοθεί η ευκαιρία να ξαναπαίξουμε μπροστά στον υπέροχο φίλαθλο κόσμο του Βόλου.


πηγή: goalpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Like και στη σελίδα στο Facebook: Argo-sports.blogspot.gr
Follow στο Instagram: argosports.blogspot.gr