Πέμπτη, 29 Αυγούστου 2013

ΠΑΟΚ: Οι αριθμοί με Σάλκε


Τους αριθμούς της ρεβάνς με τη Σάλκε στην Τούμπα έδωσε στη δημοσιότητα ο ΠΑΟΚ, ο οποίος δεν κατάφερε να προκριθεί στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά άφησε υποσχέσεις για το μέλλον με την απόδοσή του.
Η ανακοίνωση:

«Τι λένε οι αριθμοί
Η ήττα από τη Σάλκε έχει περάσει στο παρελθόν και σήμερα είναι η μέρα ανάλυσης του αγώνα. Τι έφταιξε, ποιές λεπτομέρειες χρειαζόταν ο ΠΑΟΚ για να πραγματοποιήσει το όνειρο της νίκης και της παράλληλης συμμετοχής στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι αριθμοί λένε την αλήθεια ή είναι ο πιο εύκολος τρόπος να πεις ψέμματα; Στην περίπτωση του ποδοσφαίρου οι αριθμοί αποτυπώνουν την προσπάθεια και σε πολλές περιπτώσεις την ποιότητα. Ας δούμε τι λένε οι αριθμοί για τον χθεσινό αγώνα.
ΟΜΑΔΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ
Καταρχήν παρατηρεί κανείς ισορροπία ανάμεσα στις δυο ομάδες σε πολλούς τομείς. 46-54% (α΄ημίχρονο: 40-60, β’ ημίχρονο 52-48) κατοχή υπέρ των Γερμανών, ενώ τα συνολικά χιλιόμετρα που διανύθηκαν ήταν 109,404 για τον ΠΑΟΚ και 109,492 για τη Σάλκε, που απλά κάλυψε σ΄αυτόν τον τομέα την αριθμιτική της απώλεια. Οι τελικές προσπάθειες ήταν 9-8 υπέρ του ΠΑΟΚ, ενω΄και οι 2 ομάδες είχαν από 5 στο στόχο. Οι ποδοσφαιριστές της Σάλκε είχαν από 4 τελικές σε κάθε ημίχρονο και ο ΠΑΟΚ μόλις 1 από τις δικές του 9 στο α΄ημίχρονο!
Οι Γερμανοί είχαν υπεροχή στις ολοκληρωμένες πάσες, τόσο σς κοντινή, όσο και σε μέση και μακρινή απόσταση. Συγκεκριμένα ο ΠΑΟΚ συνολικά επιχείρησε 449 πάσες έναντι 564 των Γερμανών με ποσοστό επιτυχίας 61%-71% αντίστοιχα.
Στόχος των παικτών του ΠΑΟΚ ήταν κυρίως ο Κατσουράνης καθώς ήταν η «αγαπημένη» επιλογή τεσσάρων ποδοσφαιριστών να μεταβιβάσουν τη μπάλα (από 9 φορές Κίτσιου και Τζιόλης, από 6 φορές Βίτορ και Κάτσε) και αμέσως μετά ο Κίτσιου, που δέχτηκε 21 φορές τη μπάλα (6 από το Λούκας, 4 από τον Σαλπιγγίδη, 11 από τον Κατσουράνη).
Ο ΠΑΟΚ είχε περισσότερες ατομικές επιθετικές ενέργειες στο «επιθετικό» 1/3 του γηπέδου (41 έναντι 33), μέσα και γύρω από την μεγάλη περιοχή (25 εναντίον 14) και γύρω από την μικρή περιοχή (9 εναντίον 8).
ΑΤΟΜΙΚΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΠΑΟΚ
Τα περισσότερα χιλιόμετρα έτρεξε ο «συνήθης ύποπτος» Εργκούς Κάτσε με 11,76, εκ των οποίων τα 4χλμ ήταν σε υψηλή ένταση, ενώ επιχείρησε 111 σπριντ, πρώτος στις 3 αυτές κατηγορίες.
Ο Αλέξανδρος Τζιόλης έτρεξε επίσης 11 χλμ, τα 3,245 σε υψηλή ένταση, ενώ ο Λούκας ήταν δεύτερος σε αριθμό σπριντ με 109.
Ο Τζιόλης ήταν πρώτος και σε ποσοστό επιτυχημένων μεταβιβάσεων με 76% (38 στις 50) και τον ακολούθησε ο Γιάννης Σκόνδρας με 71% (36/51). Τις περισσότερες όμως μεταβιβάσεις (61) επιχείρησε ο Κώστας Κατσουράνης, ενώ είχε και τις περισσότερες (39) επιτυχημένες, με ποσοστό 64%».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Like και στη σελίδα στο Facebook: Argo-sports.blogspot.gr
Follow στο Instagram: argosports.blogspot.gr