Παρασκευή, 31 Μαΐου 2013

Όλη η συνέντευξη του Α. Πάτση μαζί με το ηχητικό


Όλη η συνέντευξη του Ανδρέα Πάτση στο οπαδικό ραδιόφωνο της Νίκης Βόλου, συνοδευόμενη από το ηχητικό.
Όπως ήταν αναμενόμενο, ο πρόεδρος και μεγαλομέτοχος της βολιώτικης ΠΑΕ δεν άφησε τίποτα ασχολίαστο στη μαραθώνια συνέντευξή του στο...
...Blustarfm.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του:
«Εγώ προσωπικά δεν μπορώ να καταλάβω το σκεπτικό της απαγόρευσης της μετακίνησης των φιλάθλων είτε αφορά τον Ολυμπιακό Βόλου, είτε αφορά τον Ηρακλή ή τον Παναιτωλικό. Για μένα το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα που πρέπει να συμμετέχουν όλοι μου αρέσει αν θέλετε η εικόνα αυτή των γηπέδων της έντασης, του πάθους και της αντιπαράθεσης μεταξύ των φιλάθλων που πρέπει να υπάρχει. Πιστεύω ότι όλοι έχουν δικαίωμα και να υποστηρίξουν την ομάδα τους και να χαρούν την ομάδα τους και όντως για να είμαι ειλικρινής παραξενεύτηκα από αυτή την απόφαση της διοίκησης του Ολυμπιακού Βόλου.
Κοιτάξτε εγώ δεν έχω να φοβηθώ τίποτα.
Νομίζω το ότι να μη θέλεις φιλάθλους άλλης ομάδας διότι να σας πω και κάτι δεν μπορεί να με κατηγορήσει κανείς ότι υπάρχει κανένα δείγμα γραφής ότι σε οποιοδήποτε ντέρμπι δώσαμε έγινε το παραμικρό επεισόδιο. Νομίζω ότι επιδείξαμε έναν πολιτισμό και μια αξιοπρέπεια η οποία είναι αναγνωρίσιμη απ' όλη την Ελλάδα. Και με τη Λάρισα που υπήρχε αυτό το θέμα της αντιπαλότητας, ακόμη και με τον Ηρακλή που και εκεί υπήρχε αν θέλετε και μια προσωπική με το πρόσωπό μου μια αντιπαλότητα και με τον Ολυμπιακό Βόλου και τους δύο αγώνες που δώσαμε είτε ως γηπεδούχοι είτε ως φιλοξενούμενοι. Άρα λοιπόν δεν μπορεί κανείς να πει ότι έχω κάποια υποψία ότι θα δημιουργηθούν επεισόδια και οτιδήποτε μπορεί να συμβεί για την ασφάλεια του αγώνα.
Εγώ θεωρώ το να απαγορεύεις τους φιλάθλους μιας άλλης ομάδας να συμμετάσχουν σ' αυτή τη γιορτή καταρχήν είναι πέρα και έξω από τα πλαίσια αυτού που λέμε ποδόσφαιρο, που λέμε αθλητισμός, που λέμε υγεία. Δεν οικοδομεί σωστή υγεία και συμπεριφορά όταν απαγορεύεις Αντίθετα αυτό δημιουργεί μεγαλύτερη όξυνση. Δεύτερον το να μη θέλεις φιλάθλους άλλης ομάδας για μένα προσωπικά και συγχωρήστε με γι' αυτό το πράγμα δείχνει φόβο.
Φοβάσαι τη δύναμη και τη δυναμική της άλλης ομάδας, των οπαδών της άλλης ομάδας, δεν έχεις ενδεχομένως και πολύ εμπιστοσύνη στην αγωνιστική συμπεριφορά των παιχτών σου και θέλεις να το κάνεις όσο μπορείς περισσότερο πιο περιορισμένο, κι αν θέλετε να δημιουργήσεις ένα κλίμα μεγαλύτερης έντασης από τη μία πλευρά θεωρώντας ότι με αυτό τον τρόπο μπορείς να υφαρπάζεις ένα αποτέλεσμα υπέρ σου.
Εγώ λοιπόν επειδή σέβομαι τους φιλάθλους όλων των ομάδων, επειδή πιστεύω ότι πρέπει να συμμετέχουν επειδή η Νίκη Βόλου και εγώ δεν φοβόμαστε καμία ομάδα κανέναν αντίπαλο επειδή θεωρώ ότι είμαστε μεγάλη ομάδα και πολυπληθής ομάδα, εγώ θα δώσω εισιτήρια σε όσους θα ζητήσουν. Δεν θα αποκλείσω κανένα φίλαθλο από καμία ομάδα και θα εγγυηθούμε την ασφάλεια όλων των φιλάθλων όπως το έχουμε πράξει μέχρι τώρα. Όποια λοιπόν ΠΑΕ ή φίλαθλοι ζητήσουν από την ΠΑΕ Νίκη Βόλου εισιτήρια για οποιοδήποτε αγώνα εμείς βεβαίως θα τους δώσουμε εισιτήρια για να συμμετάσχουν στο αθλητικό γεγονός όλοι μαζί.
Για τα "παράσιτα"...
Αυτό που διαπίστωσα το χρονικό διάστημα που είμαι στην ομάδα, είναι πως άνθρωποι ζούσαν λάθρα και παρασιτικά εις βάρος της ομάδας, εκμεταλλευόμενοι τον καημό, την αγάπη και τη πίστη όλων αυτών των οπαδών για τη Νίκη Βόλου.
Διαπίστωσαν όλοι αυτοί οι κύκλοι, που θα τους κατονομάσω μετά τη λήξη του πρωταθλήματος και ξεκαθαρίσει η ήρα από το στάρι, ότι η ομάδα μ' εμένα μπήκε σε μία άλλη τροχιά. Μπήκε σε μία τροχιά πιο επαγγελματική, πιο ξεκάθαρη, σίγουρα ανιδιοτελή, με όραμα για κάτι μεγάλο, κάτι δυνατό.
Καταλαβαίνετε πως αυτοί οι θύλακες οι παρασιτικοί βλέποντας πως χάνουν τα κεκτημένα τους ή δεν μπορούν να συμμετέχουν μ' εμένα, δημιούργησαν πυρήνες αντίστασης, με στόχο να κοντύνουν την ομάδα.
Γιατί όταν ήρθα στην ομάδα κανείς τους δεν πίστευε πως θα είμαι κάτι διαφορετικό, νόμιζαν πως θα είμαι μία από τα ίδια.
Περνώντας ο χρόνος όμως και βλέποντας πως τα πράγματα αλλάζουν ριζικά και χάνουν και θα χάσουν οριστικά, εφόσον ανέβει η ομάδα στην Α' Κατηγορία, οποιαδήποτε παρασιτική συμμετοχή τους, προσπαθούν με κάθε τρόπο να κοντύνουν την ομάδα αυτή.
Κι επειδή δεν μπορούν να το κάνουν αγωνιστικά, προσπαθούν να θίξουν εμένα, τη διοίκηση, τον τρόπο λειτουργίας της ομάδας για να με κάνουν να φτάσω σ' ένα σημείο αγανάκτησα, απογοητεύτηκα, κουράστηκα, δεν αξίζετε ρε παιδιά στην τελική, σηκώνομαι και φεύγω.
Για το αν έχει σκεφτεί κάποια στιγμή να τα παρατήσει...
Η αλήθεια είναι πως το έχω σκεφτεί αρκετές φορές. Παρόλο που αγωνιστήκαμε και αγωνιζόμαστε σε μία κατηγορία που διαθέτει ότι καλύτερο από πλευράς ανταγωνισμού και παρόλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζαμε και συνεχίζουμε να αντιμετωπίζουμε, δεν ήταν αυτά που μ' έκαναν να σκεφτώ να τα παρατήσω.
Αυτό που με απογοήτευε κάθε φορά είναι οι συμπεριφορές κάποιων συγκεκριμένων ανθρώπων, οι οποίοι προσπαθούν να συμπαρασύρουν και μεγαλύτερη μάζα οπαδών και φιλάθλων. Αυτό πραγματικά με απογοήτευε και μ' έκανε αρκετές φορές να σκεφτώ πως δεν αξίζει τελικά τον κόπο. Για ποιον αγωνίζεσαι στην τελική. Αφού οι ίδιοι δεν το θέλουν, αφού οι ίδιοι έχουν άποψη για όλα, αφού, αφού, αφού..., μάλλον τα 47 χρόνια είναι λίγα. Αυτοί πρέπει να κάτσουν εκτός Σούπερ Λίγκα 347 χρόνια.
Το ποδόσφαιρο δεν είναι μαθηματικά, είμαι 47 χρόνια εκτός άρα δικαιούμαι. Το θέμα είναι η νοοτροπία, η αντίληψη, η διαχείριση που κάνεις σε μία ποδοσφαιρική ομάδα, το όραμα που έχεις. Μ' αυτή τη νοοτροπία που υπήρχε και συνεχίζει να υπάρχει μπορεί να είσαι ακόμα 347 χρόνια εκτός Σούπερ Λίγκα.
Για τη βοήθεια που έχει λάβει...
Μέχρι και σήμερα όλες οι πόρτες είναι κλειστές. Όσες φορές κι αν είπαμε, παιδιά χρειαζόμαστε μία ενίσχυση μ' οποιονδήποτε τρόπο, ηθική συμπαράσταση στην τελική για να μας δείξουν πως είναι δίπλα, μπορώ να πω ότι δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση.
Για τον πόλεμο που δέχεται με τα "νέα" όπλα...
Αντίθετα έχουμε συναντήσει πόλεμο και μάλιστα συνεχή πόλεμο. Τώρα που έχουν εξαντλήσει όλα τα βέλη από την φαρέτρα τους, να δέχομαι τώρα μία πολεμική που έχει ξεφύγει κι έχει περάσει σε άλλα επίπεδα.
Θα σας δώσω ένα παράδειγμα: Δεν καταλαβαίνω, γιατί έχει τόσο μεγάλο ενδιαφέρον να αναπαράγεται ότι συμβαίνει μέσα στα αποδυτήρια. Ποια ομάδα στην Ελλάδα δεν έχει προβλήματα στα αποδυτήρια; Ο προπονητής με τους παίκτες, οι παίκτες με τον πρόεδρο και ου το καθ' εξής.
Τα προβλήματα μένουν μέσα στην οικογένεια και λύνονται μέσα στην οικογένεια. Εδώ όλοι ξέρουν τα πάντα, προσπαθούν να κάνουν αναπαραγωγή του όποιου προβλήματος, η οποία δημιουργεί κλονισμό στη συνοχή της λειτουργίας αυτής της ομάδας.
Εγώ έχω αποθέματα και αυτά μου είναι παντελώς αδιάφορα. Ένας παίκτης όμως που βλέπει να διαχέεται έξω, όλη αυτή η μιζέρια, η κατινιά, να κοινοποιούνται τα πάντα, να δημιουργούνται και φανταστικές ιστορίες απ' αυτό, αντιλαμβάνεστε πως δεν είναι ότι καλύτερο υπάρχει, ακόμα και για το ηθικό των ποδοσφαιριστών. Αναρωτιούνται, που ήρθαμε, που πάμε, ποιο είναι το αύριο, τι συμβαίνει;
Αυτό, λοιπόν, γίνεται συνειδητά κατά την άποψή μου, γιατί ένα μέσο πίεσης είναι και ο κλονισμός του ηθικού των παικτών.
Ακούω και διαβάζω, λέει ο άλλος εγώ ξέρω από τον παίκτη ότι έγινε το τάδε, πεζοδρόμιο.
Τι σε νοιάζει τι έγινε; Αν έχω πρόβλημα εγώ με τον παίκτη θα το λύσω.
Εσύ θα έρθεις στο γήπεδο την Κυριακή, θα ευχαριστηθείς τον αγώνα, θα ενισχύσεις την ομάδα σου, να πάρει το αποτέλεσμα.
Δεν είναι δυνατόν, παραμονές του αγώνα με τον Εργοτέλη, συζήτηση που είχα εγώ με τους παίκτες, που μπορεί μία συζήτηση να είναι και δυσάρεστη, και έντονη πολλές φορές, να βγαίνει παραέξω και να υπάρχει μία κινητικότητα και να έχουμε και την απαίτηση από τους παίκτες να βγαίνουν στον αγωνιστικό χώρο και να θριαμβεύουν. Άνθρωποι είναι, παιδιά είναι.
Για την ιστορία της ομάδας...
Οι μεγάλες ομάδες δεν είναι στα λόγια. Αν είναι έτσι να πάρουμε ένα βιβλίο να διαβάσουμε την ιστορία να βάλουμε και δυο κορνίζες στον τοίχο και να θάψουμε τις σημαίες. Το ότι η Νίκη Βόλου έχει 47 χρόνια να ανέβει στη Σούπερ Λιγκ δεν είναι τυχαίο. Υπήρχε και υπάρχει λάθος νοοτροπία. Με τη μιζέρια η ομάδα κονταίνει.
Για τα θέλω του κόσμου...
Ο κόσμος αν θέλει να κάνει τη διοίκηση, με μεγάλη μου χαρά να τους δώσω θέση. Όμως διοίκηση είναι και υποχρεώσεις, δεν είναι μόνο δικαιώματα.
Απ' ότι βλέπω η περιοχή έχει πάρα πολλούς ειδικούς. Προπονητές, μάνατζερ, οικονομικούς συμβούλους. Ας έρθουν να αναλάβουν πόστο.
Για την αλλαγή του γενικού αρχηγού...
Ο Πέτρος Τσιτσιμπής έχει δώσει ψυχή και σώμα στην ομάδα και φυσιολογικό ήταν να κουραστεί. Από το πρωί ως το βράδυ έτρεχε. Κρίναμε πως χρειαζόταν ένα άτομο επιπλέον. Ο Άκης Ευστρατιάδης θα ασχοληθεί με το αγωνιστικό κομμάτι και ο Πέτρος Τσιτσιμπής με το διοικητικό. Αυτά συμβαίνουν σε όλες τις ομάδες.
Όλοι ξεκινάμε με τις καλύτερες των προθέσεων αλλά στην πορεία μπορεί να διαπιστώσουμε πως κάποιος σε κάποιο ρόλο δεν μπορεί να ανταποκριθεί και πρέπει να αντικατασταθεί.
Για μας δεν υπάρχουν πρόσωπα, για μας υπάρχει στόχος και ο στόχος απαιτεί θυσίες.
Για μέσα ενημέρωσης που ασχολούνται παραφιλολογικά με τη Νίκη...
Υπάρχουν μέσα ενημέρωσης που ασχολούνται παραφιλολογικά με την ομάδα δήθεν από αγάπη. Τι αγάπη είναι αυτή όμως; Τι σας ενδιαφέρει εσάς αν αύριο μεθαύριο πάρω μία απόφαση να φύγει ο Ευστρατιάδης; Περισσότερο σας απασχολεί για το τι θα γίνει στο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό παρά για το ποιος θα είναι ο γενικός αρχηγός.
Αυτά τα μέσα εχθρεύονται την ομάδα. Αυτά τα δημοσιεύματα έχουν στόχο την απαξίωση της ομάδας. Όλοι θα πρέπει να βλέπουν εκτός από το τυράκι και τη φάκα.
Ο άλλος λέει: αγαπάω τη Νίκη, σου πουλάω οπαδιλίκι, από την άλλη μεριά το σκάβω όσο το δυνατόν περισσότερο. Να έχω την έξωθεν καλή μαρτυρία κάνοντας ταυτόχρονα και τη ζημιά.
Όλοι αυτοί έχουν αποκαλυφθεί. Όλοι ξέρουν ποιοι είναι και τι ρόλο επιδιώκουν σ' αυτή την ομάδα. Για μένα όλα αυτά είναι παντελώς αδιάφορα. Δεν τους «βλέπω» καν.
Είναι προφανές πως έχουν κάποια ψυχολογικά προβλήματα, έχουν κάποια εμπάθεια με την ομάδα, έχουν κάποια εμπάθεια προς το πρόσωπό μου και προσπαθούν να δημιουργήσουν μία αναστάτωση κι ένα κλίμα αβεβαιότητας.
Αυτό που κάνω εγώ μ' αυτούς είναι να μην τους «βλέπω» καν, για μένα δεν υπάρχουν στον χάρτη.
Για τις τιμές των εισιτηρίων...
Θα ισχύσει ότι ίσχυε μέχρι σήμερα με μόνη διαφορά τα παιδιά μέχρι 15 ετών να μπαίνουν δωρεάν. Βέβαια, τα παιδιά από 12 ως 15 θα πρέπει να αποδεικνύουν την ηλικία τους με ταυτότητα.
Οι τιμές θα κυμαίνονται από 10 ως 30 ευρώ. Δεν έχουμε την πολυτέλεια και τη δύναμη να αλλάξουμε οικονομική πολιτική. Να σημειώσουμε ότι άλλα ακούγαμε στην αρχή κι άλλα είδαμε στην πορεία...
Αυτοί που προτείνουν διάφορες τιμές δεν είναι αυτοί που τη «Δευτέρα» θα κληθούν να πληρώσουν τις υποχρεώσεις. Ο κόσμος θα πρέπει να συμμετάσχει στο όνειρο ενεργά.
Για τα playoff...
Οι τέσσερις πιο εμπορικές ομάδες βρίσκονται στα playoff, μαζί με τη Λάρισα οι πέντε πιο εμπορικές. Οι τέσσερις πιο ποιοτικές ομάδες της Football League συγκρούονται για μία θέση. Δεν χωράνε προγνωστικά.
Για τη διαιτησία...
Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από τη διαιτησία. Οι διαιτησίες είναι μέτριες, καλές, κακές και ουδέτερες. Δεν θα ρίξω την ευθύνη μίας αποτυχίας μου στη διαιτησία.
Είναι εύκολο να στρέψεις το καθρεφτάκι σου αλλού. Όμως έτσι δεν πετυχαίνεις τίποτα. Το μόνο που πετυχαίνεις είναι να απαξιώνεις το ίδιο το προϊόν.
Να σας πω ένα παράδειγμα: έγινε μία αποβολή εντελώς άδικη και μία αποβολή που δεν δόθηκε. Ισορροπία. Έκανες 30 ευκαιρίες, αν έβαζες ένα από αυτά ποιος θα μιλούσε σήμερα για τη διαιτησία. Πρέπει να υπάρχει αυτοκριτική και να διορθώνεις τα λάθη σου.
Για τα επεισόδια στην Καλλονή...
Τι να το κάνω να κερδίσω μία άνοδο και όλη η Ελλάδα να συζητάει για τα επεισόδια που έγιναν.

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Like και στη σελίδα στο Facebook: Argo-sports.blogspot.gr
Follow στο Instagram: argosports.blogspot.gr